No Picture

Office Building Givaudan / Ernst Niklaus Fausch Partner

July 4, 2020 Andreas Luco 0

A history of building upwards. Conversion and refurbishment of a former soup-filling and crate-nailing plant into 200 high-quality workplaces for Givaudan AG. The former industrial site of the Maggi company on the railway line between Winterthur and Zurich, with its distinctive brick architecture is an important testimony to the industrial history of Switzerland and is classified as a preservation site, ISOS Type A. Ernst Niklaus Fausch Partner AG have developed the master plan and new layout for the site, which forms the basis for the opening-up and revitalisation of the area. The building The former soup-bottling and crate-nailing plant from Debrunner+Blankart Architects, which is a listed cantonal monument, is a striking brick building with staircase cores emphasising its corners.

No Picture

Mactan Cebu International Airport T2 / Integrated Design Associates

July 3, 2020 罗靖琳 - Jinglin Luo 0

Mactan-Cebu International Airport (MCIA) is the second largest airport in the Philippines. To meet traffic demands a new Terminal 2 for international traffic is planned to supplement the existing Terminal 1, which will be converted to Domestic use when T2 completes. Hong Kong-based architect, Integrated Design Associates, was invited to design the new terminal. The expanded facility is expected to transform MCIA from a city airport to a world-class international hub, as the main gateway to the central Philippine region.

No Picture

A Conversation Pit With A Central Fireplace Creates a Relaxing Place To Chat

July 3, 2020 Erin 0

ONE-CU Interior Design Lab has designed a sunken conversation pit as part of the Guanhu Sales Center in Guiyang, China. The lobby of the sales center features a beige interior, however the sunken circular seating with its black border and fireplace create a contrast to the light color and complement the adjacent dark shelving. The […]

No Picture

Skyterrace Apartment / wipe

July 3, 2020 Hana Abdel 0

A house opened to the sky – This apartment complex is located in a dense urban area in Tokyo. We have lost our privacy because of the smart phones and SNS that connect everyone anywhere and anytime in the present day. I think we need an architecture that gives us time to slowly communicate with ourselves when we go home after a tired day.

No Picture

Writer’s Shed / Matt Gibson Architecture + Design

July 3, 2020 Andreas Luco 0

Camouflaged and nestled into a modest residential garden, the Writers Shed provides an isolated workspace for a creative writer. The outbuilding sits in the seldom utilised back corner of the block, located in a quiet, leafy residential suburb in Melbourne’s South East. Masquerading itself amongst the garden landscape and boundary fences the shed is one with the landscape – a living part of the garden rather than an imposition on it. The successful coverage of Boston Ivy, accompanied by a collection of lush, verdant plantings was developed in collaboration with Landscape Garden Designer Ben Scott. Stepping inside, a generous and simple ply clad workspace reveals itself, with a framed window looking back to the garden. A mirrored doorway opens out to the rear bluestone laneway providing an option for deliveries and access. Sitting inside at the desk there’s a certain inherent delight in bunkering down to look out to the garden and house beyond.

No Picture

Culver City Case Study House / Woods + Dangaran

July 3, 2020 Valeria Silva 0

This design acts as a 21st-century Case Study house, a prototype for exploring the potential for new custom homes within well-established Los Angeles suburbs. The home addresses a complex challenge: providing residents with access to daylight, capturing prevailing breezes, and creating inviting exterior spaces while maintaining a high quality interior spatial experience and a comfortable level of privacy—all on a standard-size suburban lot. 

No Picture

Álvaro Siza builds Casa Wabi ceramics pavilion with a thatched roof

July 3, 2020 Bridget Cogley 0
Casa Wabi ceramics pavilion by Alvaro Siza

A curved brick wall encloses the open-air complex for ceramics that Portuguese architect Álvaro Siza designed as part of the artist retreat Casa Wabi in Puerto Escondido, Mexico. The Pritzker Prize-winner was tasked by Casa Wabi Foundation founder Bosco Sodi to build the pavilion as a space for children who live in the area to learn

The post Álvaro Siza builds Casa Wabi ceramics pavilion with a thatched roof appeared first on Dezeen.

No Picture

Merlot Apartment / Clarice Semerene Arquitetura

July 3, 2020 Pilar Caballero 0

The apartment is located in Brasilia, an iconic city of modernism, built in 1960 by architect Oscar Niemeyer. The building has a concrete structure, a functional and clean plan, with typical modernist elements, such as the hollow brick and large window frames, with abundant natural light. The apartment had a lot of potential due to its clean structure, with few pillars and the absence of apparent beams, which would give me more freedom to create an open layout. This characteristic matched perfectly with the briefing given by the couple, to highlight the modernist character of the building and create an open plan in which the rooms are visually connected, with lots of natural light and cross ventilation.