No Image

Community Primary School for Girls / Orkidstudio

May 30, 2021 Cristobal Rojas 0

The Ebola outbreak in West Africa was first reported in March 2014, and rapidly became the deadliest occurrence of the virus since it discovery in 1976. Already a country with severe economic and social challenges, recovering from over a decade of civil war, the Ebola epidemic has been yet a further blow to its development and growth. Yet, for one community in the country’s eastern province, the opening of the new Swawou School for Girls offers hope and inspiration to a remarkable group of young women.

No Image

Laayoune Technology School / Saad El Kabbaj + Driss Kettani + Mohamed Amine Siana

May 29, 2021 Cristobal Rojas 0

The project of the Laayoune Technology School in Morocco is part of the decentralization policy of universities centers in the different regions of the country. The program consists on teaching spaces(classrooms, workshops, amphitheater), library, administrative offices, teacher’s offices and services (maintenance spaces, staff accommodation etc.). The site, quite away from the city center, generated a need of “urbanity” through an organization around an axial scheme, and thus providing a comprehensive and clear reading and at the same time a diversity of ambiences.

No Image

House 24 / Park + Associates

April 17, 2021 Cristobal Rojas 0

In a usual circumstance, the front of the house is the most important – not in our case. House 24 is sited on a triangular plot, a constraint that we took on as an opportunity to really engage with the siting and planning of the house – to achieve a meaningful footprint that actualised the client’s spatial, functional, and privacy requirement. Moreover, the site adjoins a lushly landscaped state land that we endeavoured to take advantage of at every available opportunity and every habitable space.

No Image

Living Screen House / CplusC Architectural Workshop

April 11, 2021 Cristobal Rojas 0

The stunning single-family residence located in North Bondi was designed both for easy entertaining and private family time. A narrow site with overlooking issues paired with a commitment to passive solar design and natural daylighting drove much of the resulting form. Due to the nature of the site, planning and time management was crucial in ensuring the project ran smoothly.

No Image

The Layered Gallery / Gianni Botsford Architects

April 10, 2021 Cristobal Rojas 0

The Layered Gallery, located in central London, houses a private collection of photographs, prints, pastels and lithographs. The five-storey Grade II listed building it is extended from dates from 1770. The aim of client and architect has been to create an enclosed courtyard structure that provides a retreat and place to contemplate art. This has been achieved by adding a new elevation to the building both substantial and sufficiently light to bring life into what is now a garden-like inner court.

No Image

The South Yard / Advanced Architecture Lab + Atelier UPA

March 23, 2021 Cristobal Rojas 0

The South Yard, namely a southern courtyard, is located in Sanjia, Yangshan Village, Guling Town, Mashan County, Nanning, Guangxi Province. Through ages, this tranquil and plain village has been settled by three clans: Huang, Liang and Tang, thus named Sanjia (Three Surnames). The unparalleled Karst Landform surrounds the village, forming a green barrier naturally. In the bottom of mountains, a brooklet flows slowly through the village, with children swimming and housewives washing vegetables and clothes beside it. The melodious sound of three-part folk music comes from far away, attractive and pleasant to the ear.

No Image

House in Laax / Valerio Olgiati

February 28, 2021 Cristobal Rojas 0

The single-family house rises from a 10-20m wide and 90m long lot in Laax, Switzerland. Local building legislation only permitted the construction of volumes aboveground at opposite ends of the property. One end of the area is situated in the “village zone”, while an “agricultural zone” surrounds the other end. Two completely opposite worlds form the context of this house.

No Image

2Y House / Sebastián Irarrázaval

February 13, 2021 Cristobal Rojas 0

The main objectives of the house are two. Firstly; that it integrates the forest into the daily experience of the user and Secondly; that it receives as much light and sun as possible during the entire day. For that purpose, the program is fit in a 2Y letters diagram that creates not only double orientations for entering the sun at different times of the day but also exposes the inhabitant to views that surround him. In other words, the extremely extended perimeter of the house and its bifurcations, in opposition to a compact organization, potentiates the experience of being, not in front of the exteriority, but within it.  More specifically, of being among the sun and trees in a parietal relationship.